Pâine dulce de dovleac, cu ghimbir și scorțișoară la Philips Airfryer
3,37 lei
Timp pregătire
37 min
Timp gătire
50 min
Porții
8
Total
87 min
Ingrediente
- -500g dovleac Hokkaido
- -1 linguriță ulei de floarea-soarelui
- -50g fulgi de ovăz
- -200g făină universală
- -1 linguriță praf de copt
- -½ linguriță ghimbir măcinat
- -0.25 linguriță nucșoară măcinată
- -80g zahăr
- -½ linguriță sare
- -80g curmale
- -2 ouă, dimensiune medie
- -100ml ulei de rapiță
- -1 linguriță esență de vanilie
- -100ml frișcă de soia
- -½ linguriță ulei de rapiță
- -1 linguriță făină universală
- -1 linguriță ulei de rapiță
- -½ lingură de zahăr
- -0,25 linguriță scorțișoară măcinată
Mod de preparare
1
Tăiem miezul dovleacului în cuburi de 2 cm – putem folosi și coaja. Amestecăm dovleacul într-un castron cu ulei de măsline.
2
Prăjim cuburile de dovleac în coșul Airfryer-ului la temperatura și durata indicate în video.
3
Măcinăm ovăzul într-un robot de bucătărie sau cu o râșniță de condimente, îl transferăm într-un castron și îl amestecăm cu făină, praf de copt, ghimbir, nucșoară, zahăr și sare.
4
Cu ajutorul robotului de bucătărie, facem un piure din dovleacul prăjit și curmale. Adăugăm ouăle, uleiul, vanilia și smântâna de soia și amestecăm bine.
5
Lăsăm robotul de bucătărie să amestece la viteză redusă și adăugăm amestecul de făină. Mixăm totul până devine un aluat.
6
Ungem interiorul formei de copt cu puțin ulei și tapetăm cu făină. Turnăm compoziția de dovleac în accesoriul pentru coacere. Punem accesoriul de coacere în coșul Airfryer-ului și coacem pâinea la temperatura și durata indicate în video.
7
Amestecăm zahăr și scorțișoară pentru a crea o glazură. După ce este coaptă pâinea, o lăsăm să se răcească timp de 20 minute în accesoriul pentru coacere.
8
Ungem partea de sus cu ulei și presărăm zahăr cu scorțișoară deasupra.
Rețetă Philips Airfryer: Pâine dulce de dovleac, cu ghimbir și scorțișoară
Tips