Risotto cu dovleac
13,78 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
35 min
Ingrediente
- -400g dovleac
- -1 ceapă
- -ulei de măsline
- -350g orez arborio
- -80g unt
- -100ml vin alb sec
- -o tulpină de țelină
- -2 morcovi
- -cimbru
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Începem prin a prepara supa, astfel: punem la fiert țelina, morcovii și o jumătate de ceapă, totul tăiat în bucăți mari. Fierbem supa până ce legumele devin moi. Strecurăm supa și condimentăm cu sare și piper.
2
Tăiem dovleacul în cuburi.
3
Tăiem felii subțiri cealaltă jumătate de ceapă, adăugăm și cuburile de dovleac și le călim puțin, până se înmoaie. Adăugăm o cană cu supă și lăsăm să fiarbă.
4
Punem ulei de măsline într-o cratiță și prăjim orezul 2-3 minute, apoi adăugăm vinul.
5
De îndată ce vinul se evaporă, adăugăm 2-3 căni cu supă. Continuăm să adăugăm pe măsură ce scade, până ce orezul este total gătit. Va dura aproximativ 15-18 minute.
6
Când dovleacul este aproape gătit, îl transferăm în cratița cu orez. Adăugăm supă dacă risotto este prea scăzut.
7
Gustăm și condimentăm cu sare și piper, apoi adăugăm untul, parmezanul ras și cimbrul.
8
Oprim focul și lăsăm risotto să se odihnească câteva minute.
9
Poftă bună!