De post
Salată de vinete

3,51 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
30 min
Porții
4
Total
45 min
Ingrediente
  • -
    3 vinete de mărime medie sau 400g vinete tocate congelate
  • -
    1 ceapă mare, tocată mărunt
  • -
    1/2 dovlecel
  • -
    2-3 linguri de ulei vegetal
  • -
    sare
Mod de preparare
1
Spălăm vinetele și le înțepăm cu o furculiță din loc în loc. Aceasta va permite aburilor să iasă în timpul coacerii.
2
Coacem vinetele în cuptor la 200°C pentru aproximativ 30 de minute sau până când coaja este încrețită și vinetele sunt moi la atingere.
3
Fierbem dovlecelul, în apă cu puțină sare.
4
Lăsăm vinetele să se răcească puțin, apoi îndepărtăm coaja.
5
Punem vinetele la scurs, într-o sită de plastic.
6
După ce s-au scurs bine, le tocăm mărunt și le așezăm într-un bol încăpător.
7
Pasăm foarte bine dovlecelul fiert.
8
Peste vinete adăugăm ceapa tocată, dovlecelul pasat, apoi uleiul și amestecăm bine.
9
Condimentăm cu sare după gust, lăsăm salata câteva minute pentru ca aromele să se combine și apoi o putem servi.
Tips
prod-10.0.4