Reteta Vinete coapte in glazura de soia
Internațional
Vinete coapte în glazură de soia by Umami Brunch

8,35 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
40 min
Porții
4
Total
55 min
Ingrediente
  • -
    2 - 3 vinete medii
  • -
    3 linguri ulei de susan
  • -
    2 lingurițe usturoi tocat fin
  • -
    2 lingurițe ardei iute tocat fin
  • -
    4 linguri apă de cocos
  • -
    4 linguri sos de soia
  • -
    2 linguri zahăr
  • -
    1 lingură miere
  • -
    3 cepe verzi tocate oblic și fin
Mod de preparare
1
Spălăm vinetele, le ștergem și le înțepăm din loc în loc cu cuțitul.
2
Coacem vinetele în cuptorul preîncălzit la 200°C cu ventilator pentru aproximativ 40 minute. Când sunt moi și rumenite la suprafață, vinetele sunt gata.
3
Le lăsăm să se răcească puțin, apoi le curățăm de coajă fără să îndepărtăm cozile și le lăsăm la scurs cu puțină sare pentru cel puțin 30 de minute.
4
Punem uleiul, usturoiul și ardeiul iute într-o tigaie și le prăjim pentru 15 secunde.
5
Adăugăm apa de cocos, soia, zahărul și mierea și le lăsăm să dea în clocot.
6
Așezăm vinetele scurse pe un platou mai înalt, punem sosul peste ele și presărăm deasupra ceapa verde tocată oblic și mărunt.
7
Le putem mânca direct sau le putem lăsa la marinat la frigider până vine momentul mesei.
Tips
prod-10.0.4