Codul „genius” îți aduce 50 Lei reducere la prima comandă. Ia-ți abonamentul Genius și hai la o comandă Freshful!
Freshful
0
Ajo Blanco by Adi Hădean

Ajo Blanco by Adi Hădean

Data publicării: 27.07.2022

O rețetă venită direct din sudul Spaniei, rudă de gradul I cu toate supele pe care oamenii le-au inventat ca să pună la treabă pâinea uscată de prin gospodărie.

Timp pregătire
180 min
Timp gătire
10 min
Porții
4 porții
Total
190 min

Ingrediente

  • -
    100g migdale crude
  • -
    2 căței usturoi
  • -
    100ml ulei de măsline
  • -
    2 felii de pâine
  • -
    500ml apă
  • -
    Cuburi de gheață
  • -
    25ml oțet de Xeres (sau zeamă de lămâie)
  • -
    2-3 boabe de struguri
  • -
    Sare
  • -
    Piper
Ajo Blanco | Gătit de Adi Hădean & Freshful
O supă și gustoasă, și răcoritoare, și foarte simplu de făcut. Pe scurt „win-win-win”. Poftă mare!

Mod de preparare

1
Lăsăm migdalele în apă să se înmoaie bine de tot (2:30h), le curățăm pe fiecare și le punem în blender, alături de 2 căței de usturoi și niște apă cu gheață.
2
Turnăm uleiul de măsline în blender, peste amestecul obținut și adăugăm și feliile de pâine (uscată sau proaspătă) tăiate cubulețe. Mixăm bine întreg amestecul. Pe final, adăugăm în blender și „un gât” de oțet de vin de Jerez (sau puțină zeamă de lămâie).
3
Punem amestecul din blender la frigider pentru 30-40 de minute.
4
După răcire, turnăm supa într-un bol și o asezonăm cu 2-3 boabe de strugure tăiate în felii subțiri (sau 2-3 cubulețe de pepene galben sau roșu) – pentru că Ajo Blanco nu e Ajo Blanco fără câteva fructe.
5
Turnăm câteva picături de ulei de măsline peste supa din farfurie și...
6
Poftă bună!
prod-3.1.2