Ai 10% reducere la tot coșul de cumpărături și livrare gratuită (la minim 100 Lei). Hai să faci prima comandă!
Freshful
0
Piersici la grătar by Adi Hădean

Piersici la grătar by Adi Hădean

Data publicării: 15.09.2022

Ce se întâmplă când combini piersici, unt, smântână și miere? „Se întâmplă” un desert pentru care o să te pomenească nepoții!

Timp pregătire
5 min
Timp gătire
15 min
Porții
4 porții
Total
20 min

Ingrediente

  • -
    4 piersici medii
  • -
    1 portocală
  • -
    50g zahăr brun
  • -
    100g unt
  • -
    100g smântână grasă
  • -
    25g miere
Piersici la grătar | Gătit de Adi Hădean & Freshful
Dacă îți plac piersicile, o să iubești această minunăție de desert! Se face în doi timpi și trei mișcări și se ține minte toată viața. Hai să vezi!

Mod de preparare

1
Spălăm piersicile, le punem pe grătar și le învârtim pe toate părțile. Dacă nu vrem să le perpelim pe grătar, le băgăm la cuptor câteva minute la 250°C, până când crapă coaja suficient de mult cât s-o putem curăța ușurel cu un cuțit.
2
Odată curățate de coajă, punem piersicile într-o cratiță, adăugăm o cantitate generoasă de unt și ceva zahăr brun deasupra (50g de zahăr la 100g de unt).
3
Dăm focul mare și lăsăm untul să se topească și să fiarbă împreună cu zahărul. Din când în când, ungem piersicile cu untul topit din cratiță.
4
De dragul aromei, adăugăm și zeama de la o jumătate de portocală peste piersici.
5
Până se răcoresc piersicile, preparăm un sos rapid. Luăm o smântână grasă, o amestecăm bine cu miere și ta-daaa – gata sosul!
6
Punem sosul pe farfurie, punem piersica peste el, adăugăm sosul peste toate și...
7
Poftă bună!
prod-3.10.9