Codul „genius” îți aduce 50 Lei reducere la prima comandă. Ia-ți abonamentul Genius și hai la o comandă Freshful!
Freshful
0
Un fel de Shakshuka by Radu Dumitrescu

Un fel de Shakshuka by Radu Dumitrescu

Data publicării: 28.07.2022

Un fel de Shakshuka, dar nu „orice fel de Shakshuka”, ci una cu legume Din Grădină by Freshful! O rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă, care pune perfect în valoare tot ce au mai bun de oferit legumele Din Grădină.

Timp pregătire
5 min
Timp gătire
30 min
Porții
3 porții
Total
35 min

Ingrediente

  • -
    7-8 roșii cherry
  • -
    3-4 roșii de grădină
  • -
    1 dovlecel Patison
  • -
    1 ardei iute
  • -
    5 ouă
  • -
    3 căței de usturoi
  • -
    1 legătură de busuioc
  • -
    100g urdă de Ibănești
  • -
    100g brânză feta
  • -
    Ulei
  • -
    Sare
  • -
    Piper
Un fel de Shakshuka | O rețetă & alte povestiri | Radu Dumitrescu
Nici Radu nu știe sigur-sigur ce facem, dar știe sigur că „facem frumos” și, cel mai important, gustos. Poftă mare la vizionare!

Mod de preparare

1
Tăiem roșiile cherry pe jumătate, iar pe cele mari, cubulețe.
2
Într-o tigaie încinsă, punem ulei, 2 căței de usturoi și o frunză de busuioc, peste care adăugăm roșiile cherry, pe care avem grijă să le prăjim pe ambele părți.
3
După ce roșiile cherry s-au pătruns, scoatem busuiocul și usturoiul și adăugăm roșiile cubulețe și un praf de sare. Cât timp se gătesc roșiile, ne ocupăm de Patison.
4
Tăiem dovlecelul Patison cubulețe și îl punem în tigaie. Adăugăm în tigaie și un cățel de usturoi și o jumătate de ardei iute tocat.
5
Peste întreg amestecul din tigaie, adăugăm puțin ulei și un sfert de cană de apă și... așteptăm.
6
Când apa s-a evaporat și legumele s-au înmuiat, adăugăm în tigaie o lingură de urdă de Ibănești, pe care o amestecăm până la omogenizare.
7
Odată omogenizată urda, punem peste amestecul din tigaie 5 ouă, sare, piper și ulei de măsline și le punem pe toate la cuptor, la foc mediu.
8
Cu tigaia la cuptor, tăiem în cubulețe mici câteva felii de Patison, câteva roșii cherry și puțin ardei iute. Mai tăiem și o roșie Zadurella, de data aceasta, felii.
9
Când albușurile s-au închegat, dar gălbenușurile sunt încă moi, scoatem tigaia din cuptor și – pentru un plus de prospețime – presărăm pe deasupra legumele tăiate mai devreme, câteva frunze de busuioc și brânză feta.
10
Rupem un coltuc de pâine proaspătă și...
11
Poftă bună!
prod-3.1.2