Acadele din ciocănele de pui crocante la Philips Airfryer
15,17 lei
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
20 min
Porții
2
Total
40 min
Ingrediente
- -4 pulpe inferioare de pui (400g)
- -1 linguriță sare
- -0.3 linguriță piper negru, proaspăt râșnit
- -2 linguri făină universală
- -1 linguriță pudră de usturoi
- -1 linguriță pudră de ceapă
- -1 linguriță boia de ardei afumată
- -1 ou
- -4 linguri pesmet japonez/panko
- -2 linguri parmezan ras
- -1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare
1
Cu degetele, dăm la o parte pielea de pe ciocănele. Folosim foarfece de bucătărie și un cuțit ascuțit pentru a tăia prin carne până în partea de sus și apoi de jur împrejurul osului. Dăm la o parte cartilagiul de sus și tragem de carne în jos, până la baza ciocănelului pentru a obține forma de acadea. Tăiem cartilagiul alb și scoatem osul. Condimentăm ciocănelele cu sare și piper negru.
2
Luăm trei boluri adânci. Într-un bol, amestecăm făina, pudra de usturoi, pudra de ceapă și boiaua de ardei cu gust afumat. În cel de-al doilea bol, batem un ou, iar în cel de-al treilea, amestecăm panko cu parmezanul ras.
3
Acoperim fiecare ciocănel, pe toate părțile, cu amestecul de făină și scuturăm excesul. Dăm prin oul bătut și acoperim generos fiecare ciocănel cu pesmet. La final, stropim ciocănelele cu ulei de măsline.
4
Punem ciocănelele în coșul Airfryer și introducem coșul în aparat. Pornim aparatul la setările de temperatură și timp indicate în video.
5
Când s-au prăjit, servim acadelele din ciocănele de pui calde, alături de sosul dorit.
Rețetă Philips Airfryer: Acadele din ciocănele de pui crocante