Codul „genius” îți aduce 50 Lei reducere la prima comandă. Ia-ți abonamentul Genius și hai la o comandă Freshful!
Freshful
0
Din Grădină by Freshful

Din Grădină by Freshful

Scrisă de agricultori din tată-n fiu și povestită de Freshful, povestea legumelor Din Grădină începe în câmpiile însorite ale României, mai exact în...

Băleni, Dâmbovița

Cel mai renumit bazin legumicol din România. Aici, soarele încălzește un pământ darnic și roditor, îngrijit de generații întregi de legumicultori, oameni harnici și mândri de munca lor.

Ne-am luat aproape parteneri de încredere și, bazându-ne pe priceperea și experiența lor, am ales împreună câteva soiuri de...

Legume cu gust

În primul rând, ne-am întors la soiurile românești, cele cu care am crescut, iar dintre soiurile noi, le-am ales doar pe cele cu adevărat gustoase. Am „sacrificat” productivitatea de dragul gustului pentru că, în definitiv, doar #GustulConteaza.

De la sămânță până la recoltare, legumele Din Grădină sunt cultivate controlat, în pământ curat, stropite doar cu ce trebuie și lăsate să crească natural, în ritmul lor.

Ce legume poți să „culegi” Din Grădină?

Roșii de grădină
Cu o coajă subțire și brăzdată de crăpături, cărnoasă, moale, foarte dulce și foarte zemoasă, roșia de grădină se topește în gură și, odată ajunsă în salată, face acel suc în care abia aștepți să înmoi o bucățică de pâine proaspătă. Roșia de grădină coaptă se vrea mâncată cât mai curând și este perfectă pentru sucul de roșii.

Roșii Zadurella

Dulce și foarte gustoasă – apropiată de cea de grădină – Zadurella sau „roșia de masă” este o roșie mai tare și foarte cărnoasă, cu o coajă mai grosuță. Culeasă cu tot cu codiță pentru a se păstra mai bine, o roșie Zadurella coaptă rezistă între 3 și 5 zile la frigider.

Roșii „inimă de bou”

Pe cât de pretențioasă la cultură, pe atât de cărnoasă și gustoasă, roșia „inimă de bou” este o roșie tradițională, cu un gust dulce, răcoritor și o formă puțin mai țuguiată. Roșia „inimă de bou” mai este cunoscută și ca roșia românească și se „simte” cel mai bine lângă o brânză bună și un fir proaspăt de ceapă verde.

Ardei iute
Cărnos și aromat, ardeiul iute verde are un gust ce debutează fulminant, cu iuțimea caracteristică și se încheie într-o notă dulce, specifică ardeiului gras.
Dovlecei Patison
Albi, verzi sau galbeni, dovleceii Patison au un gust asemănător castravetelui și, spre deosebire de dovlecelul comun, sunt mai crocanți și au o pulpă mai fină. Patisonul poate fi preparat la tigaie sau pe grătar, umplut cu carne sau murat în oțet sau saramură.
Vinete de salată
Soiul vinetelor Din Grădină a fost special selectat pentru a obține o vânătă cu o pulpă albă, cărnoasă și cât mai puține semințe, foarte ușor de copt și de curățat. Pe scurt: o vânătă perfectă pentru mult iubita salată de vinete.
Urmărește povestea legumelor Din Grădină by Freshful
Legume naturale, curate, cu acel gust plin, autentic, exact cum ți-l amintești! Le găsești în site și app și ți le livrăm întotdeauna Freshful.
prod-3.0.10