Din Livadă by Freshful

Din Livadă by Freshful

Porniți în căutarea fructelor cu gust, ne-am oprit în Bazinul Pomicol Voinești. Aici, ca un arhitect desăvârșit, natura a proiectat mediul ideal pentru dezvoltarea celui mai productiv bazin pomicol din România. Din generozitatea pământului și hărnicia oamenilor, în Voinești s-au dezvoltat...

Livezi cu istorie
Unele dintre ele înființate încă din 1959, livezi în care se păstrează vii soiurile autohtone. În ele cresc mândri pruni, gutui, meri și peri, pomi cernuți prin sita timpului și îngrijiți în familie, de la străbunici la strănepoți. Cu rădăcinile lor întinse, pomii bătrâni își trag seva din adâncul acestui pământ roditor și o transformă în...
Livezi cu istorie

Fructe cu adevărat gustoase

Dulci și pline de nutrienți, atestate ca „Produs montan” – produs 100% românesc, cultivat la standarde înalte, într-un mediu nepoluat. Odată coapte, fructele sunt recoltate manual și valorificate în spiritul lipsei de risipă:

  • Fructele bune ajung pe masa ta;
  • Fructele lovite de grindină sunt transformate în sucuri 100% naturale;
  • Fructele puțin atinse de putregai devin, după caz, țuică sau rachiu.

Ce am cules Din Livadă?

Mere Frumos de Voinești
Soi românesc creat la Stațiunea de Cercetări Pomicole Voinești în anul 1953, Frumosul de Voinești este suculent și aromat, are o coajă subțire și lucioasă, o pulpă crocantă și un gust cu aciditate plăcută, fiind unul dintre cele mai dulci soiuri de mere românești.
Mere Frumos de Voinești
Mere Crețesc de Voinești
Soi românesc vechi, cu gust ușor acrișor și acidulat, cultivat într-una dintre cele mai longevive livezi de meri din Voinești, înființată între 1959 și 1962.
Mere Crețesc de Voinești
Mere Jonathan
Cel mai cunoscut soi de măr, cultivat îndeosebi în Voinești, unde întrunește toate condițiile de creștere și rodire. Mărul Jonathan are un gust dulce și aromat, ușor acidulat, ideal atât pentru consum în stare proaspătă, cât și pentru procesare, în special pentru sucuri presate la rece.
Mere Jonathan
Mere Florina
Un măr roșu cu puncte albicioase, asemănătoare unor pistrui, pulpă suculentă și crocantă, potrivit de dulce și slab acidulată, foarte plăcut aromată. La supracoacere, pulpa devine făinoasă.
Mere Florina
Mere Renet de Canada
Soi străvechi ce stă la baza mai multor soiuri românești de mere, mărul Renet are o pulpă de culoare alb-gălbuie, crocantă și suculentă. Cu un gust puțin acrișor, dar foarte, foarte aromat, Renetul dă o savoare deosebită plăcintei cu mere.
Mere Renet de Canada
Mere Golden
Mere mijlocii spre mari, galbene, cu o pulpă crocantă și suculentă, gust dulce pronunțat și slab acidulat, cu aromă plăcută.
Mere Golden
Pere Cure
Cunoscute și ca Pergamuta sau Popeasca, perele Cure au o coajă groasă, cu o culoare ce variază de la verde-gălbui la galben-pai. Pulpa este albă și suculentă, cu un gust potrivit de dulce și ușor acrișor.
Pere Cure
Gutui Bereczki
Gutui mari și aromate, puțin astringente, foarte bune consumate ca atare, excelente în dulcețuri, compoturi, gemuri sau peltea.
Gutui Bereczki
Prune Topend Plus
Proaspete și delicioase, culese bine coapte, cu pulpă gălbuie, suculentă și un gust deosebit – așa sunt prunele Din Livadă!
Prune Topend Plus
Urmărește povestea fructelor Din Livadă by Freshful
Mere, pere și gutui cu puf galben ca de pui! Le găsești pe toate în site și app și ți le livrăm întotdeauna Freshful.
prod-10.6.1