image

Povești De-ale gurii

O carte pe cât de captivantă, pe atât de didactică, De-ale gurii ne poartă într-o călătorie prin Regatul Glucidelor, al Proteinelor și al Lipidelor, dar și prin multe alte locuri pe care o să le descoperim cu zâmbetul – de altfel, un aliment sănătos – pe buze.

De-ale gurii. Carte de nutriție pentru copii și părinți.

De-ale gurii este jurnalul lui Tase, un puști de 11 ani care se revoltă împotriva părinților atunci când aceștia devin brusc interesați de nutriție și de mâncatul sănătos. Totuși, o întâmplare de la școală – în care e implicată o fată pe care el o place foarte mult – îl face să înțeleagă că mâncarea sănătoasă e, de fapt, cool.

[object Object]

Hai să-ți comanzi cartea de nutriție pentru copii și părinți!

De-ale gurii. De Iulian Tănase & Simona Tivadar

Oamenii din spatele poveștii

Iulian Tănase este trainer de creative writing & storytelling și realizator al podcastului RSS Reloaded. A publicat poezie, proză, precum și câteva volume de literatură pentru copii, fiind premiat atât pentru poezie (Germania, 2009), cât și pentru proză (Austria, 2011).

Simona Tivadar este medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice, membru activ în diverse societăți și organizații de prestigiu și autor al bestsellerului „Medicină, nutriție și bună dispoziție”, publicat în 2017. Din 2019, Simona este medic în Elveția.

Ioana Trușcă, ilustrator și absolventă a facultății de arhitectură, desenează și face exerciții cu imagini sub diverse forme. Online, Ioana își expune creațiile pe Instagram – @itrsc. Prin viziunea Ioanei, Regatul Glucidelor și alte locuri magice din carte au prins formă și culoare.

[object Object]

Regatul Glucidelor

Porniți în călătoria până la capătul mâncării, Tase și tatăl lui fac o primă oprire în Regatul Glucidelor – condus de Regele Vorbă-Dulce și a sa regină, Dulcineea, împărțit în Regatul Glucidelor Simple și Regatul Glucidelor Complexe – toate gustoase, doar unele sănătoase:

[object Object]

Regatul Proteinelor

După ce și-au luat la revedere de la Fructoză, Glucoză și Galactoză, aventurierii noștri poposesc în Regatul Proteinelor. Aici, pe tărâmul guvernat de Zgârie-Brânză și regina Telemea, cei doi află că – chiar dacă nu tot ce „zboară” prin acest regat este și ideal de... mâncat – proteinele sunt substanțe mega importante:

[object Object]

Regatul Lipidelor

Continuându-și călătoria de studiu, Tase și tatăl ajung în țara regelui Colea Sterol al II-lea și a reginei Avocadorina – Regatul Lipidelor. Odată descoperit „paradoxul acizilor grași” – care nu sunt, de fapt, deloc grași – cei doi concluzionează: grăsimile rele sunt rele doar dacă abuzăm de ele, la fel cum grăsimile bune sunt bune doar dacă nu abuzăm de ele.

[object Object]

Hai să-ți comanzi cartea de nutriție pentru copii și părinți!

De-ale gurii. De Iulian Tănase & Simona Tivadar
prod-8.3.5