




- Informatii
- De la același brand
Descriere
Pălinca de prune Morpheus este fabricată în Transilvania după o rețetă autentică, prin fierbere la aburi, fără flacără directă.
Pălinca de prune Morpheus, obținută prin dubla distilare fără flacără directă și fără adaos de zahăr a maceratului fructelor de culoare negru-indigo cu nuanțe de mov, îți oferă o senzație și o experiență de gust intense.
Meșterii spun că secretul unei pălinci reușite constă în alegerea prunelor bine coapte - dichisite cu aromă dulce de miere întâlnită mai ales la fructele cărnoase culese la maturitate deplină, în răcoroasele dimineți de August ale anului. După distilare și redistilare, se alege cu grijă miezul distilatului - partea care reprezintă tot ceea ce este mai valoros în această licoare - aroma și tăria ei.
În misiunea ei - aceea de a umple de veselie și gust rafinat paharele mesenilor care o apreciază, pălinca de prună mai are nevoie de un proces, maturarea, care se realizează în butoaie serioase de lemn de dud sau stejar, loc în care gustul de pălincă se înnobilează cu o robustețe și finețe unice sau "se roade" cum spun cunoscătorii, amplificând în cele din urmă gustul special de prună.
Pălinca de prune rămâne cea mai cunoscută aromă dintre toate băuturile distilate din România. Își are originea în Transilvania, din perioada medievală și este recunoscută ca fiind o băutură ușor aromată cu o tărie mai mult decât rezonabilă.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Tara de origine | Romania |
Indicatie Geografica | Transilvania |