- Informatii
- De la același brand
Descriere
Tomahawk-ul maturat este de fapt antricotul de vită lăsat cu întregul os al coastei, astfel încât să creeze iluzia de secure. Cu o grosime de aproximativ 3.5-4 cm și o lungime a osului de aproximativ 15-20 cm, Tomahawk-ul este o tăietură elegantă, curată, cu personalitate și cu un aspect captivant, denumit și ,,cote du boeuf”.
Indiferent de denumire, este deliciul suprem al pasionaților de friptură. Considerată una dintre cele mai dramatice bucăți de carne existente, tomahawk-ul este o friptură mare, cu marmorare rafinată, culoare frumoasă de roșu și oase.
Osul și grăsimea potențează gustul bucății de carne, făcând-o mai savuroasă și suculentă. Una din calitățile recunoscute de către cunoscătorii gurmanzi este că pare a fi o friptură încântătoare, iar faptul că este maturată îi dă un plus valoare.
Această tăietură este maturată în sistem Dry-Aging, ceea ce presupune o maturare uscată prin depozitarea acesteia într-un mediu controlat (un frigider special), timp de 30 de zile.
De fapt, carnea se “învechește” inteligent-controlat datorită a două procese. Întăi se elimină apa din țesutul muscular și se concentrează aroma cărnii, iar apoi un anumit tip de enzime, deja existente în mod natural, încep să descompună țesutul conjunctiv, carnea devenind mai fragedă și cu un gust îmbunătățit.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Website producator | http://www.romferm.ro |
Origine | România |