



- Informatii
- De la același brand
Descriere
Pentru a atinge perfecţiunea gustului, romul Zacapa Centenario 23 ani este învechit pe culmile munţilor din Guatemala, unde aerul tare încetineşte procesul de maturare, iar presiunea atmosferică intensifică infuzarea aromelor din pereţii butoaielor.
Buchetul este dominat de note lemnoase, fructe uscate şi caramel, împrumutate în timpul maturării în butoaie de whisky, sherry şi vin Pedro Ximenez.
Blendul este compus din romuri învechite între 6 şi 23 de ani, folosind metoda Solera.
Fiecare picătură de rom trece prin fiecare tip de butoi, pentru a crea amestecul perfect. Rezultatul este un rom inedit, de o calitate excepţională, apreciat în toate colţurile lumii.
Notele degustării:
Miros: Note captivante de caramel, vanilie, praline, nuci braziliene caramelizate, boabe de cacao, banane coapte şi ananas deshidratat.
Gust: Un profil aromatic splendid, dominat de arome de stafide, caise, vanilie, lemn de stejar, nucşoară, frunze de tutun, cafea, ghimbir şi scorţişoară, cu o vâscozitate rar întâlnită la un sortiment matur.
Finish: Astringent, aromat.
Culoare: Arămiu.
Romul Zacapa Centenario a fost produs pentru prima oară în 1976 de cea mai mare companie producătoare de rom din Guatemala pentru a sărbători centenarul orășelului Zacapa. Băutura produsă a fost una deosebită, un rom premium apreciat de toată lumea, care și-a câștigat rapid popularitatea.
Romurile Zacapa sunt obținute din suc proaspăt extras din trestie de zahăr, cu o concentraţie de aproximativ 70-78% zahăr după evaporarea apei.
Acestea sunt maturate în munţii Guatemalei, unde presiunea atmosferică favorizează imprimarea aromelor din pereţii butoaielor, iar aerul tare influenţează procesul de maturare, astfel că romurile sunt învechite pe o perioadă mai lungă de timp decât cele produse în zone cu climă tropicală.
De-a lungul timpului, romurile Zacapa au câștigat numeroase premii, o confirmare a calității excepționale a brandului.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Origine | Guatemala |