- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Brânza Trappista este o brânză semitare, originară din tradiția monastică trapistă, foarte populară în special în Ungaria.
Brânza Trappista de la Arkäse este realizată din ingrediente ardenelești, conform rețetei antice călugărești.
În această brânză se regăsește esența laptelui: gustul cremos și moale este foarte subtil, puțin sărat, deci se poate folosi în diverse moduri.
Maturată minimum 4 luni.
Despre Arkäse
O afacere de familie, brandul Arkäse este deținut de antreprenori locali - familia Rétyi.
Fabrica de brânză se află în satul Arcuș din județul Covasna, la 3km de Sfântu Gheorghe, și a fost construită din dorința de a produce brânzeturi din lapte proaspăt local, cu tehnologie elvețiană.
Materia primă provine din ferma proprie unde există circa 200 de vaci care asigură în jur de 7.000 de litri de lapte zilnic.
Fabrica a luat naștere în mai 2022, iar marea noutate este robotul de maturat, singurul din România. Acest robot este capabil să învârtă și să spele 45 de brânzeturi în opt minute, practic înlocuiește 15 oameni.
Brânzeturile stau la maturat minimum 8 săptămâni, căpătând astfel un gust bogat și plin.
Produsele fabricate de Arkäse au obținut mențiunea de calitate facultativă „produs montan”, care certifică originea montană a materiilor prime, a produsului și a zonei de procesare.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
| Origine | România |
Informații conformitate produs
| Informații producător | ;; |
| Informații persoană responsabilă | ;; |




