- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Porchetta este un produs din carne de porc, care necesită o preparare termică de circa 4-6 ore, originar din localiatea Ariccia în provincia Roma. Locul în care a fost elaborată rețeta de porchetta este încă incert, însă locuitorii din Ariccia, în Lazio, pretind paternitatea rețetei originale.
Una dintre principalele caracteristici distinctive ale produsului este crusta crocantă. Carnea sa gustoasă este de culoare albă-rozie, îmbogățită prin folosirea cu pricepere a rozmarinului, piperului și usturoiului.
Metoda de producție presupune o serie de pași importanți, esențiali pentru realizarea unui produs excelent. Se pleacă de la alegerea cărnii, pentru a trece la prelucrarea propriu-zisă în cadrul laboratorului de producție.
În procesul de fabricație este importantă „dezosarea”, a cărei tehnică, șeful de producție, domnul Ilie Dorel, a rafinat-o în 20 de ani de experiență, la unul din cei mai renumiți ''porchetari'' din Ariccia (Roma), condimentarea, legarea, care servește la menținerea compactă a cărnii, pentru a nu o face să se „expandă” în timpul fazei de tăiere.
În final, procesul de coacere are loc cu verificări periodice în timpul procesului propriu-zis, pentru a testa nivelul de fierbere al cărnii, cu sonde și prin operațiuni de cântărire. De remarcat faptul că gătitul are loc în cuptoare mari, structurate cu rezervoare de reținere, pentru a colecta grăsimea care se topește în timpul procesului de gătire.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Website producator | http://www.donfabrizio.ro |
Origine | România |