





- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Jack Daniel’s, unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, este denumit după Jasper Newton Daniel, care a impresionat cu băutură rafinată numită bourbon de către compatrioți.
Jack și-a promovat cu atenție băutura și a numit-o Tennessee Whiskey (nu bourbon), deoarece distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee.
El a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey., procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.
Originalitatea și atenția la detalii sunt trăsături de caracter ale fondatorului și ale produsului sau, respectate de un secol și jumătate, fără compromis, pentru a oferi mereu același whiskey de calitate superioară.
Pentru orice sortiment de Jack Daniel’s sunt folosite aceleași ingrediente: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz.
În ultimele faze de producție intervine acel proces esențial pe care este bazată denumirea de Tennessee Whiskey: distilatul este adus la 70 de grade tărie și este trecut printr-un filtru din cărbune de arțar timp de 3-5 zile. în final, whiskey-ul este măturat în butoaie din stejar, și lăsat în grijă timpului, care reușește să ducă mai departe muncă oamenilor și să ofere parfumul și aromă clasicului Old No. 7.
Notele degustării:
Aspect: Ambră intensă.
Miros: Aromă de vanilie dulce și caramel, cu o notă finală de stejar.
Gust: La degustare este evident un echilibru între dulce și lemnos, perceput ușor acru, exact așa cum l-a creat Jack acum 150 de ani.
Finish: Finish-ul este un carusel ce aduce înapoi dulceața zahărului brun și notele lemnoase, imprimate de butoaiele folosite la maturare.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Tara de origine | Statele Unite ale Americii |