Chipsuri de mere cu scorțișoară
3,83 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
20 min
Porții
2
Total
25 min
Ingrediente
- -2 mere, tăiate în felii subțiri
- -2 lingurițe de zahăr
- -1 linguriță de scorțișoară
- -2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 200°.
2
Spălăm bine merele și le tăiem în felii cât mai subțiri.
3
Într-un castron mare, amestecăm merele cu zahărul, scorțișoara și zahărul vanilat.
4
Așezăm un grătar într-o tavă de copt și punem feliile de măr, distanțate, astfel încât să nu se suprapună.
5
Coacem timp de 10 minute, întoarcem feliile de măr și continuăm alte 10 minute, la temperatura de 180°, până când merele devin ușor maronii pe margini.
6
Când se răcesc, chipsurile de mere vor fi crocante și aromate.