

- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Bresaola este o specialitate din carne de vită degresată, obținută în mai multe etape:
- Stă la macerat cu sare și condimente specifice (nucșoara, scorțișoară);
- Este uscată la aer timp de două-trei luni, timp în care se întărește și își schimba culoarea în roșu închis, intens, aproape violet, pierzând cam 40% din greutatea inițială.
Originară din Valtellina (în văile Alpilor din Lombaridia, nordul Italiei), bresaola este servită la temperatura camerei, sau ușor răcită, ca antipastio (aperitiv), feliată foarte fin.
Se poate mânca simplă, cu pâine frecată cu usturoi, sau se poate stropi cu câteva picături de ulei de măsline, suc de lămâie sau oțet balsamic și servi alături de o salată proaspătă, presărată cu parmezan și asezonată.
De 65 de ani, familia Negrini produce mezeluri de calitate în zonele din Italia, unde arta de a prepara carnea are unele dintre cele mai adânci rădăcini, câștigând astfel cea mai bună reputație.
Înființată de Angelo Negrini în Renazzo di Cento (Ferrara) în 1955, compania a pus întotdeauna un mare accent pe cercetare și inovație, dar, în același timp, a respectat pe deplin tradițiile meseriei.
La ora actuală, Grupul Negrini este unul dintre cele mai importante nume din industria alimentară italiană.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Origine | Italia |