Vin alb sec Nativus Zghihară de Averești, 12.5%, 0.75l
Vin alb sec Nativus Zghihară de Averești, 12.5%, 0.75l

Vin alb sec Nativus Zghihară de Averești, 12.5%, 0.75l

52,49 Lei

69,99 Lei/l
Avantajele Freshful:
Îl poți primi Când îți livrăm?
Genius logo
Ai livrare gratuită cu
Îți livrăm comanda la temperatură controlată
Poți plăti fie online, fie prin card sau cash la livrare
Ai banii înapoi rapid dacă nu ești mulțumit
De la același brand:

Descriere

Vinul Zghihara de Averești de la Domeniile Averești este unul deosebit, obținut din struguri Zghihara de Huși, un soi pur românesc. Strugurii sunt culeși manual, cu atenție, iar vinul tânăr este depus pe drojdii fine câteva luni pentru a dezvolta complexitate şi structură.

Vinul se recomandă a fi consumat tânăr, alături de preparate din peşte sau fructe de mare.


Notele degustării:

Miros: Parfum proaspăt de măr verde, completat cu accente fine de lime și agrișe.

Gust: Vesel şi fructat, gustul dezvăluie arome delicate de măcriş, care evoluează apoi într-un postgust mineral, uşor amărui.

Culoare: Galben pai, cu tonuri verzui.


Domeniile Averești este o companie românească producătoare de vin. Centrul Viticol Averești este situat în nord-estul României, în Podgoria Huși, o zonă cu o vastă istorie în cultivarea viței de vie, care datează de mii de ani. 

Crama Averești are o istorie care a început în 1874, când boierul Ștefan Negruzzi împreună cu oenologul francez René Faure au intuit potențialul terroir-ul zonei și au început să experimenteze diverse practici de viticultură modernă. 

Din 2010, la Crama Averești a început procesul de restaurare, prin construirea unei crame ultramoderne, la fel și cel de revigorare a vituculturii. Au fost replantate 650 de hectare de viță nobilă și formată o unei echipă de oenologi și viticultori experimentați. Deoarece sunt plantate soiuri distincte în parcele separate, Crama Averești produce vinuri pure, majoritatea certificate DOC.

Podgoria Averești beneficiază de un altitudine ridicată, climat răcoros, soluri nutritive și mai acide, dar și de expunere sudică, cu o perioadă lungă de strălucire a soarelui, aceste caracteristici fiind ideale pentru creșterea strugurilor din soiuri cunoscute.

În Podgoria Averești cresc soiuri variate, pentru vinuri aromate: Busuioaca de Bohotin, Tămâioasa Românească și Muscat Ottonel, pentru vinuri albe: Zghihara, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Fetească Regală, Aligote, precum și soiuri pentru vinuri roșii: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Merlot.

Sfat depozitare (Conditii, Grade)

A se păstra la loc răcoros și uscat, ferit de razele soarelui.

Provenienta

Indicatie GeograficaDOC
Website producatorhttps://www.domeniile-averesti.ro/
OrigineRomânia
Imaginile produselor sunt afișate cu titlu de prezentare. Facem tot posibilul să ne asigurăm că informațiile pe care ți le oferim sunt corecte și complete, însă te rugăm să consulți întotdeauna ambalajul produsului. Producătorul poate modifica ambalajul fără o înștiințare prealabilă, astfel că nu putem fi răspunzători de eventuale diferențe (în termeni de culoare, formă, aspect) între imaginea afișată și cea a produsului livrat.
Cod produs: 100169524
Coșul meu
prod-10.6.1