



- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Sea Spaghetti (Himanthalia elongata) de la Algamar sunt alge marine sălbatice, recoltate manual din apele curate ale regiunii Galicia, Spania.
Spre deosebire de algele de cultură, cele sălbatice păstrează intact profilul lor nutrițional bogat, fiind o sursă valoroasă de minerale (în special iod, calciu, magneziu), fibre, antioxidanți și proteine vegetale.
Au o textură ușor crocantă și un gust natural, ușor sărat, asemănător cu cel al peștelui, motiv pentru care este recomandat să fie bine clătite înainte de utilizare. Se pot consuma fierte (10–15 minute), trase la tigaie sau hidratate și adăugate în salate, supe, paste sau preparate vegane. Sunt un excelent înlocuitor pentru pastele clasice, oferind un plus de savoare marină și nutrienți esențiali.
Consumul regulat de alge marine precum Sea Spaghetti poate susține funcția tiroidiană datorită conținutului natural de iod, poate contribui la detoxifierea organismului și la menținerea sănătății sistemului digestiv și osos. Sunt potrivite într-o alimentație echilibrată, vegană sau fără gluten.
Sfat utilizare/preparare/gatire
- Gătite: se fierb timp de 20–30 de minute. Se pot servi cu orez, quinoa, hrișcă, în pizza – practic, pot fi adăugate alături de aproape orice fel de garnitură.
- Prăjite: se clătesc bine, se prăjesc în ulei de palmier sau de cocos, iar la final se stropesc cu zeamă de lămâie.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Origine | Spania |