
- Informatii
- De la același brand
Descriere
Note de degustare: portocale, caise, ceai Earl Grey, corp mediu, aciditate medie, dulceață medie spre ridicată
Origine: Ethiopia
Regiune: Yirgacheffe, Ethiopia
Producător: Konga Wete Webanchi Washing Station
Fermentare: Washed
Varietate Arabica: Heirloom
Altitudine: 1800–2100m
Profil de prăjire: Omni Light (potrivit pentru espresso/ filter)
Perioadă de odihnă:
Filtru: 7 zile | Espresso: 14 zile
Konga Wete – Savoare și responsabilitate socială
Stația de spălare Konga Wete Webanchi reprezintă un exemplu de producție de cafea de specialitate combinată cu implicare activă în sprijinirea comunității locale.
Construită în apropierea unei școli din orașul Wete, stația colaborează cu organizația Project Origin și exportatorii Primrose pentru a sprijini profesorii și personalul educațional.
Scopul este dublu: îmbunătățirea nivelului educațional al copiilor și, în paralel, creșterea calității boabelor de cafea procesate la stație.
Această abordare holistică demonstrează ce înseamnă cu adevărat cafeaua de specialitate: calitate excepțională și impact pozitiv în comunitate.
Despre MABÓ Coffee Roasters
MABÓ Coffee Roasters este o prăjitorie de cafea de specialitate din București, fondată de Bogdan Georgescu, Campion Național și Vicecampion Mondial la prăjit cafea, împreună cu Marius Beju. MABÓ Coffee Roasters oferă cafea de origine atent selecționată, trasabilă și sustenabilă, prăjită local, cu accent pe calitate și transparență. Identitatea vizuală creativă și recunoașterea internațională prin competiții au contribuit la transformarea MABÓ într-un reper în piața cafelei de specialitate din România și dincolo de granițe.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Tara de origine | Romania |
Website producator | http://www.mabo.coffee |