Internațional
Cocktail Eggnog

17,46 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
1 min
Porții
6
Total
16 min
Ingrediente
  • -
    600ml de smântână lichidă
  • -
    480ml lapte integral
  • -
    225g zahăr
  • -
    120ml coniac
  • -
    120ml rom
  • -
    10ml esență de vanilie
  • -
    6 ouă
  • -
    nucșoară (după gust)
  • -
    scorțișoară măcinată
  • -
    batoane scorțișoară (pentru decor)
Mod de preparare
1
Separăm gălbenușurile de albușuri și batem albușurile spumă tare.
2
Mixăm gălbenușurile, împreună cu zahărul, până devin spumoase și se deschid la culoare.
3
Adăugăm romul, coniacul, smântâna și laptele, continuând să mixăm încă 5 minute.
4
Amestecăm totul cu albușurile bătute spumă.
5
Adăugăm esența de vanilie și un praf de nucșoară. Cu ajutorul unei spatule, amestecăm foarte ușor.
6
Dăm cocktailul la rece, pentru aproximativ 30 de minute, apoi îl turnăm în pahare, presărăm scorțișoară măcinată și decorăm cu batoane de scorțișoară.
prod-10.0.6