Dovlecei la tigaie by Cosânzenele Gătesc
18,06 lei
16,25 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
10 min
Porții
2
Total
20 min
Ingrediente
- -2 dovlecei
- -3 linguri cu ulei de măsline
- -2 căței de usturoi
- -pătrunjel proaspăt
- -ardei iute proaspăt (sau dulce, dacă nu consumăm picant)
- -sucul de la 1/2 lămâie
- -1 linguriță coajă de lămâie
- -3 linguri de iaurt grecesc
- -50g brânză feta
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Crestăm dovleceii cu un cuțit, presărăm puțină sare și îi punem deoparte timp de 10-15 minute, pentru a elimina apa din ei.
2
Între timp, pregătim sosul din: usturoi, pătrunjel, ardei iute (sau dulce), suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.
3
Ștergem dovleceii cu șervețele de bucătărie și îi punem la rumenit cu crestăturile pe tigaie, în puțin ulei de măsline, până când prind o crustă frumoasă. Îi întoarcem și pe partea cealaltă, adăugăm câteva linguri de apă și acoperim cu un capac pentru câteva minute (pentru a se găti complet).
4
Îi servim cu iaurt grecesc, brânză feta, coajă rasă de lămâie și sosul plin de arome.
5
Rezultatul? O bunătate la care nu ai cum să reziști.