Biscuiți de ciocolată crăpați
2,97 lei
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
12 min
Porții
10
Total
32 min
Ingrediente
- -180g ciocolată neagră
- -220g făină
- -60g unt
- -150g zahăr
- -2 ouă
- -4ml esență de vanilie
- -1/2 plic praf de copt
- -200g zahăr pudră
Mod de preparare
1
În primul rând, topim ciocolata la bain-marie, împreună cu untul. După ce s-a topit, o lăsăm deoparte pentru a se răci.
2
Mixăm ouăle cu zahărul și esența de vanilie, timp de 1 minut.
3
La final adăugăm amestecul de ciocolată topită rece. Adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt, amestecând ușor cu o spatulă.
4
Frământăm puțin cu mâinile pentru a forma aluatul.
5
Punem aluatul la frigider, într-o folie de plastic, pentru cel puțin 3 ore.
6
Scoatem aluatul din frigider și rupem bucăți de câte 18g pe care le rotim în palme, formând bilute.
7
Pe măsură ce le formăm, le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
8
Pentru a avea efectul crăpat, rulăm bilutete prin zahăr granulat și, la final, prin mult zahăr pudră.
9
Dăm din nou biscuiții la rece, pentru aproximativ 15 minute.
10
Coacem biscuiții în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 12 minute, până se umflă.
11
Avem niște biscuiți arătoși și delicioși, numai buni pentru masa de Crăciun!