Econom
Bulete de cașcaval

3,86 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
10 min
Porții
6
Total
25 min
Ingrediente
  • -
    250g cașcaval ras (sau orice alt tip de brânză sărată și potrivită pentru topit)
  • -
    2 ouă, bătute ușor
  • -
    3 linguri făină
  • -
    1/2 linguriță praf de copt
  • -
    1/2 linguriță usturoi granulat (opțional, pentru o notă aromată)
  • -
    pesmet, pentru crustă
  • -
    ulei pentru prăjit
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Într-un bol amestecăm cașcavalul ras, ouăle bătute ușor, făina, praful de copt, usturoiul granulat, sare (dacă este necesar) și piper.
2
Formăm bilute mici din amestecul obținut, având grijă să le facem de dimensiuni aproximativ egale.
3
Trecem bilutele prin pesmet, asigurându-ne că sunt acoperite uniform.
4
Într-o tigaie încingem uleiul, la foc mediu.
5
Prăjim buletele de cașcaval în uleiul încins până devin aurii și crocante, aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte.
6
Scoatem buletele de cașcaval pe un șervețel absorbant pentru a îndepărta excesul de ulei.
Tips
prod-10.12.11