Bulete de cașcaval
3,86 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
10 min
Porții
6
Total
25 min
Ingrediente
- -250g cașcaval ras (sau orice alt tip de brânză sărată și potrivită pentru topit)
- -2 ouă, bătute ușor
- -3 linguri făină
- -1/2 linguriță praf de copt
- -1/2 linguriță usturoi granulat (opțional, pentru o notă aromată)
- -pesmet, pentru crustă
- -ulei pentru prăjit
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Într-un bol amestecăm cașcavalul ras, ouăle bătute ușor, făina, praful de copt, usturoiul granulat, sare (dacă este necesar) și piper.
2
Formăm bilute mici din amestecul obținut, având grijă să le facem de dimensiuni aproximativ egale.
3
Trecem bilutele prin pesmet, asigurându-ne că sunt acoperite uniform.
4
Într-o tigaie încingem uleiul, la foc mediu.
5
Prăjim buletele de cașcaval în uleiul încins până devin aurii și crocante, aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte.
6
Scoatem buletele de cașcaval pe un șervețel absorbant pentru a îndepărta excesul de ulei.
Tips