Econom
Bastonașe crocante din dovlecel

5,70 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
15 min
Porții
4
Total
30 min
Ingrediente
  • -
    2 dovlecei mari, curățați și tăiați în bastonașe lungi și subțiri
  • -
    1/2 cană de făină
  • -
    2 ouă, bătute
  • -
    1 1/2 cană de pesmet sau panko
  • -
    1/2 cană de parmezan ras (opțional, pentru o aromă mai bogată)
  • -
    1 linguriță de praf de usturoi
  • -
    1 linguriță ceapă granulată
  • -
    2-3 fire de pătrunjel, tocate fin
  • -
    ulei pentru prăjit
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Tăiem dovleceii curățați în bastonașe lungi și subțiri.
2
Într-un castron mare, amestecăm făina cu praful de usturoi, praful de ceapă, sare și piper.
3
Într-un alt castron, batem ouăle.
4
Într-o a treia farfurie, amestecăm pesmetul sau panko cu parmezanul ras (dacă folosim), pentru a obține un amestec aromat și crocant.
5
Încingem uleiul de gătit într-o tigaie adâncă la foc mediu.
6
Trecem fiecare bastonaș de dovlecel prin făină, apoi prin ou bătut și în final prin amestecul de pesmet cu parmezan, asigurându-ne că sunt bine acoperite.
7
Prăjim dovleceii în uleiul încins până devin aurii și crocanți, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
8
Îi scoatem pe un șervețel absorbant pentru a îndepărta surplusul de ulei și presărăm pătrunjelul tocat.
9
Servim bastonașele din dovlecel calde, ca aperitiv sau garnitură, alături de sosuri la alegere (cum ar fi sos de iaurt și usturoi, sos de roșii sau sos de brânză).
Tips
prod-10.0.6