Ușor
Ardei umpluți cu mozzarella, bacon și nuci

11,17 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
30 min
Porții
8
Total
50 min
Ingrediente
  • -
    4 ardei grași mari, tăiați pe jumătate
  • -
    400 g mozzarella
  • -
    8 felii subțiri de bacon
  • -
    1/2 cană de nuci
  • -
    8 ouă
  • -
    ulei de măsline
  • -
    sare și piper
  • -
    praf de usturoi
  • -
    cimbru
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 180°C.
2
Într-un bol, amestecăm cubulețele de mozzarella și nucile tocate.
3
Umplem jumătățile de ardei gras cu amestecul de mozzarella și nuci.
4
Deasupra punem bacon feliuțe sau cubulețe.
5
Așezăm ardeii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, îi stropim cu ulei de măsline și presărăm condimentele (sare, piper, praf de usturoi, cimbru) după gust.
6
Coacem în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute sau până când baconul devine crocant și ardeii sunt fragezi.
7
În timp ce ardeii sunt în cuptor, prăjim ouăle, într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Trebuie să avem grijă ca gălbenușul să rămână moale.
8
Scoatem ardeii din cuptor, așezăm câte un ou deasupra fiecăruia, presărăm puțină sare și piper peste ouă și introducem din nou tava la cuptor pentru încă 5-7 minute.
9
Ardeii sunt gata și îi servim imediat, presărați cu puțin pătrunjel tocat pentru o notă de prospețime.
prod-10.12.11