Souvlaki de pui
11,37 lei
Timp pregătire
30 min
Timp gătire
10 min
Porții
10
Total
40 min
Ingrediente
- -1kg piept de pui
- -4 linguri ulei de măsline + 4 pentru sos
- -sucul de la o lămâie/lime
- -1 cățel de usturoi pisat + 2 pentru sos
- -2 linguri oregano uscat
- -sare
- -piper
- -1 castravete
- -500g iaurt grecesc
- -1-2 linguri oțet
- -o roșie mare, feliată
- -500g iaurt grecesc
- -o ceapă roșie, feliată
- -10 bețe pentru frigărui
- -10 pite
Mod de preparare
1
Pentru a pregăti această rețetă de souvlaki de pui, începem prin a pregăti marinada. Este, de fapt, partea cea mai importantă!
2
Tăiem pieptul de pui în bucăți de 2-3cm și îl punem într-un castron mare, împreună cu uleiul de măsline, sucul de lămâie sau lime, usturoiul, oregano, sare și piper, după gust. Amestecăm totul foarte bine, asigurându-ne că toate bucățelele de carne sunt acoperite de marinadă.
3
Acoperim castronul cu folie de plastic și îl dăm la rece pentru o oră.
4
Între timp pregătim sosul tzatziki. Turnăm uleiul de măsline într-un blender, împreună cu usturoiul pisat și amestecăm până se omogenizează.
5
Decojim castravetele, îi scoatem semințele și îl dăm pe răzătoare. Condimentăm cu sare și piper și lăsăm deoparte 10 minute.
6
Stoarcem foarte bine castravetele ras și îl amestecăm cu uleiul de măsline, iaurt, 1-2 linguri de oțet și un praf de sare. Păstrăm sosul la frigider până în momentul servirii.
7
Scoatem carnea de la frigider și asamblăm frigăruile. Tăiem bețișoarele, astfel încât să se potrivească cu grătarul, apoi le înmuiem în apă. Acest lucru le va împiedica să se ardă.
8
Formăm frigăruile, preîncălzim un grătar sau o tigaie la foc mare și le gătim timp de aproximativ 8 până la 10 minute, întorcându-le din când în când, până când se rumenesc frumos pe toate părțile.
9
În timp ce gătim souvlaki, pregătim pita grecească. Preîncălzim cuptorul la 250 grade. Ungem pita, pe ambele părți, cu ulei de măsline și asezonăm cu sare și oregano. Coacem pita timp de 2 minute.
10
Pentru a servi souvlaki de pui, ungem pita cu sos tzatziki, adăugăm ceapă roșie feilată, felii de roșie, frigăruia de pui, și ne bucurăm de un preparat grecesc absolut delicios!