Chifteluțe din năut - Falafel
2,64 lei
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
15 min
Porții
7
Total
35 min
Ingrediente
- -500g năut
- -1 ceapă
- -2 căței usturoi
- -pătrunjel verde
- -o linguriță de chimen măcinat
- -1/2 linguriță de coriandru măcinat
- -1/2 linguriță praf de copt
- -1 lingură pesmet (doar dacă este necesar)
- -sare
- -piper
- -ulei (pentru prăjit)
Mod de preparare
1
Înmuiem năutul în apă, pentru cel puțin 12-24 de ore. Își vor dubla volumul, de aceea va trebui să îl punem într-un vas încăpător.
2
Scurgem năutul și îl punem în blender, împreună cu ceapa, și mixam până obținem o compoziție omogenă.
3
Adăugăm pătrunjelul (o mână), chimenul, coriandrul, sarea și piperul. Mixăm din nou, până se încorporează toate condimentele.
4
Acoperim vasul cu o folie de plastic și lăsăm la frigider pentru aproximativ 2 ore.
5
După cele 2 ore, verificăm consistența și, daca este prea moale, adăugăm pesmet, apoi praful de copt.
6
Amestecăm bine și facem bile nu prea mari, pe care le aplatizăm ușor.
7
Punem ulei la încins, într-o tigaie adâncă, și prăjim chifteluțele 4-5 minute, la foc mediu.
8
După ce s-au rumenit frumos, le scoatem pe hârtie absorbantă și le servim fierbinți.