Rapidă
Clătite simple - rețeta de bază

1,62 lei

/porție
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
20 min
Porții
10
Total
25 min
Ingrediente
  • -
    3 ouă
  • -
    250ml lapte rece
  • -
    300ml apă minerală carbogazoasă
  • -
    250g făină
  • -
    60g unt topit
  • -
    esență de vanilie
  • -
    un praf de sare
Mod de preparare
1
Spargem ouăle într-un castron încăpător, adăugăm un praf de sare și le mixăm bine, timp de 2 minute.
2
Topim untul și îl lăsăm să se răcească puțin, apoi cernem făina.
3
Adăugăm laptele peste amestecul de ouă, apa minerală, esența de vanilie, apoi untul.
4
Punem și făina, în ploaie, și mixăm bine pentru a evita formarea de cocoloașe.
5
Lăsăm aluatul să se odihnească timp de aproximativ 10 minute. Îl amestecăm înainte de a-l turna în tigaie.
6
Pregătim o tigaie antiaderentă, pe care o ungem cu puțin unt și turnăm un polonic cu aluat. Rotim tigaia pentru a se distribui uniform și coacem clătita la foc mediu. Când începe să se rumenească pe margini, o întoarcem. Se mai gătește 1 minut și apoi o scoatem pe un platou. Procedăm astfel până terminăm tot aluatul.
7
Umplem clătitele cu orice ne dorim, dacă renunțăm la esența de vanilie putem să le umplem și cu compoziții sărate.
prod-10.12.11