Reteta Cotlete de miel la cuptor by Jamila
Ușor
Cotlete de miel la cuptor by Jamila

63,02 lei

56,84 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
20 min
Porții
2
Total
35 min
Ingrediente
  • -
    700g cotlete de miel
  • -
    Câteva crenguțe de rozmarin
  • -
    2-3 linguri de ulei
  • -
    4-5 căței de usturoi
  • -
    Zeama de la o lămâie
  • -
    1 linguriță de boia
  • -
    1 linguriță de pudră de ceapă
  • -
    Câteva crenguțe de cimbru
  • -
    2 legături de leurdă
  • -
    2-3 linguri de ulei
  • -
    Zeama de la ½ lămâie
  • -
    1 căpățână de usturoi
  • -
    Sare
  • -
    Piper
Mod de preparare
1
Pentru început, pregătim marinada în care vom aromatiza carnea. Într-un blender, punem rozmarinul, cimbrul, zeama de la o lămâie, 2-3 linguri de ulei, cei 4-5 căței de usturoi, boiaua, ceapa pudră, sare și piper – le mărunțim bine pe toate până obținem o pastă.
2
Într-un bol mai mare, punem cotletele, adăugăm peste ele marinada, le masăm cu mâinile și lăsăm carnea în frigider la marinat cel puțin 30 de minute. Între timp, facem mujdeiul.
3
Într-un blender, punem căpățâna de usturoi, leurda (sau usturoi verde), zeama de la ½ lămâie, 2-3 linguri de ulei, sare și piper – mărunțim totul foarte bine până obținem o pastă omogenă.
4
Luăm carnea marinată, o așezăm într-o tigaie sau o tavă și o punem la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru aproximativ 20 de minute.
5
Când carnea este frumos rumenită și bine pătrunsă, o scoatem din cuptor și o lăsăm la răcit 5 minute.
6
Facem și o salată delicioasă – sau orice altă garnitură preferăm – de pus lângă miel, așezăm totul frumos pe masă și...
7
Poftă mare!
Vezi cum se face...
prod-9.6.2