Econom
Cozonac floare

4,75 lei

/porție
Timp pregătire
50 min
Timp gătire
30 min
Porții
8
Total
80 min
Ingrediente
  • -
    500g făină
  • -
    3 gălbenușuri (+ 1 gălbenuș pentru uns)
  • -
    100g zahăr pudră
  • -
    200ml lapte
  • -
    100g unt
  • -
    7g drojdie uscată
  • -
    esență de vanilie
  • -
    coajă rasă de la o lămâie
  • -
    coajă rasă de la o portocală
  • -
    un praf de sare
  • -
    200g Nutella
  • -
    2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare
1
Încălzim puțin laptele și adăugăm zahărul și drojdia. Amestecăm puțin, punem și zaharul vanilat, esența de vanilie, coaja de lămâie și de portocală.
2
Adăugăm și făina cernută, câte puțin, apoi gălbenușurile pe care le frecăm cu un praf de sare, apoi untul topit. Frământăm bine, până ce obținem un aluat neted și fin.
3
Lăsăm aluatul la dospit pentru o oră sau până își dublează volumul.
4
După ce a crescut, împărțim aluatul în patru părți egale. Întindem fiecare parte, pe blatul înfăinat, în forme rotunde. Ne ajutăm de o farfurie, pe care o punem peste aluat și decupăm în jurul ei.
5
Într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt, așezăm prima foaie, aplicăm un strat cu Nutella, apoi punem cealaltă foaie, iar cremă și tot așa, până la a patra foaie. La sfârșit, punem un pahar în centrul foii și tăiem în 16 părți. Răsucim câte două părți și le unim capetele, obținând 8 petale.
6
Ungem cu gălbenuș de ou amestecat cu puțin lapte și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute.
7
Poftă bună!
prod-10.12.11