Humus (hummus) cu sfeclă roșie
5,09 lei
4,58 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
15 min
Ingrediente
- -2 căni de năut fiert sau din conservă (aproximativ 400g)
- -2 sfecle roșii medii, fierte și curățate
- -3 linguri de pastă de tahini
- -3 căței de usturoi
- -60ml ulei de măsline
- -sucul de la o jumătate de lămâie
- -1/2 linguriță de chimion măcinat
- -semințe de susan și frunze proaspete de pătrunjel, pentru decor
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Punem în blender năutul fiert, sfecla roșie fiartă și tăiată, pasta de tahini, usturoiul, uleiul de măsline și sucul de lămâie.
2
Mixăm până obținem o pastă omogenă și fină. Dacă consistența este prea groasă, putem adăuga puțină apă pentru a o subția până la textura dorită.
3
Condimentăm cu chimion măcinat, sare și piper după gust.
4
Transferăm într-un bol de servire și decorăm cu semințe de susan și frunze proaspete de pătrunjel pentru un plus de prospețime.
5
Servim humusul alături de lipie sau crudități (morcovi, castraveți, ardei) pentru un aperitiv delicios și sănătos.