Internațional
Salată rusească

7,00 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
15 min
Porții
4
Total
25 min
Ingrediente
  • -
    500g cartofi
  • -
    300g morcovi
  • -
    250g mazăre (poate fi și congelată)
  • -
    2 ouă fierte tari
  • -
    150g maioneză
  • -
    125g iaurt simplu
  • -
    o lingură cu oțet
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Curățăm cartofii și morcovii, îi spălăm și îi tăiem cubulețe mici (mărimea ideala este puțin mai mare decât cea a mazărei).
2
Punem legumele într-un coș de gătit la aburi. Imediat ce apa clocotește punem coșul, punem capacul și gătim timp de 10-15 minute. Cartofii vor determina gătirea celorlalte legume, așa că, de îndată ce sunt fierți, stingem focul.
3
Lăsăm legumele să se răcească complet. Dacă vrem să accelerăm răcirea, le putem trece sub un jet de apă rece.
4
Transferăm legumele răcite într-un bol, adăugăm ouăle tocate, condimentăm cu sare și piper, după gust. Turnăm și oțetul și amestecăm totul bine.
5
Punem maioneza într-un bol și o amestecăm cu iaurtul. Iaurtul nu este folosit în salata tradițională rusească dar, în acest fel, gustul maionezei devine mai delicat.
6
Amestecăm maioneza cu legumele, cu mișcări delicate. Salata este gata!
prod-10.0.6