Internațional
Banana bread

4,95 lei

/porție
Timp pregătire
25 min
Timp gătire
50 min
Porții
6
Total
75 min
Ingrediente
  • -
    125 g unt, plus suplimentar pentru uns (la temperatura camerei)
  • -
    2 ouă mari
  • -
    3 banane coapte
  • -
    2 linguri de miere
  • -
    2 linguri suc de mere
  • -
    250 g făină (plus suplimentar pentru pudrat)
  • -
    1 linguriță scorțișoară măcinată
  • -
    50 g nuci, opțional
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 180°C.
2
Ungem cu unt o tavă de chec și o tapetăm cu făină.
3
Într-un castron mare, batem untul până devine cremos.
4
Spargem ouăle și le batem cu untul. La început compoziția nu o să arate foarte legată dar, pe măsură ce amestecăm, textura își va reveni.
5
Adăugăm bananele, pe care le curățăm și apoi le zdrobim cu o furculiță, astfel obținând un amestec neted și dens.
6
Punem și mierea amestecată cu sucul de mere, apoi adăugăm făina și scorțișoara.
7
Tocăm nucile și le adăugăm și pe ele în compoziție.
8
Turnăm compoziția în tavă și o coacem timp de 40-50 de minute sau până când se rumenește.
9
După ce s-a rumenit, o scoatem din cuptor, pe un grătar, până se răcește.
Tips
prod-10.0.6