Rapidă
Gogoși cu iaurt, cu lingura

0,53 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
20 min
Porții
30
Total
35 min
Ingrediente
  • -
    2 ouă
  • -
    3 linguri cu zahăr tos
  • -
    250g făină
  • -
    200g iaurt
  • -
    8g praf de copt
  • -
    esență de vanilie
  • -
    1 plic zahăr vanilat
  • -
    coaja rasă de la o lămâie
  • -
    un praf de sare
  • -
    ulei pentru prăjit
  • -
    100g zahăr pudră pentru ornat
Mod de preparare
1
Punem ouăle într-un bol și le batem cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul tos și zahărul vanilat.
2
Adaugăm iaurt și amestecăm până obținem o compoziție omogenă.
3
Încorporăm treptat făina, cernută în prealabil împreună cu praful de copt. Amestecăm delicat până când obținem un aluat ușor lipicios.
4
La sfârșit adăugăm esența de vanilie și coaja rasă de lămâie, și compoziția pentru gogoși este gata.
5
Luăm cu linguriță din compoziție și punem gogoșile la prăjit, la foc mediu.
6
Lăsăm gogoșile să se rumenească 2 minute pe o parte, apoi le întoarcem cu o paletă și le prăjim și pe cealaltă parte.
7
După ce s-au rumenit frumos, le scoatem pe hârtie absorbantă, pentru a elimina excesul de ulei, apoi le pudrăm generos cu zahăr pudră.
8
O rețetă simplă, rapidă și absolut delicioasă!
Tips
prod-13.1.2