Gogoși cu iaurt, cu lingura
0,53 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
20 min
Porții
30
Total
35 min
Ingrediente
- -2 ouă
- -3 linguri cu zahăr tos
- -250g făină
- -200g iaurt
- -8g praf de copt
- -esență de vanilie
- -1 plic zahăr vanilat
- -coaja rasă de la o lămâie
- -un praf de sare
- -ulei pentru prăjit
- -100g zahăr pudră pentru ornat
Mod de preparare
1
Punem ouăle într-un bol și le batem cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul tos și zahărul vanilat.
2
Adaugăm iaurt și amestecăm până obținem o compoziție omogenă.
3
Încorporăm treptat făina, cernută în prealabil împreună cu praful de copt. Amestecăm delicat până când obținem un aluat ușor lipicios.
4
La sfârșit adăugăm esența de vanilie și coaja rasă de lămâie, și compoziția pentru gogoși este gata.
5
Luăm cu linguriță din compoziție și punem gogoșile la prăjit, la foc mediu.
6
Lăsăm gogoșile să se rumenească 2 minute pe o parte, apoi le întoarcem cu o paletă și le prăjim și pe cealaltă parte.
7
După ce s-au rumenit frumos, le scoatem pe hârtie absorbantă, pentru a elimina excesul de ulei, apoi le pudrăm generos cu zahăr pudră.
8
O rețetă simplă, rapidă și absolut delicioasă!
Tips