Econom
Gogoși răsucite

1,19 lei

/porție
Timp pregătire
30 min
Timp gătire
20 min
Porții
12
Total
50 min
Ingrediente
  • -
    500g făină
  • -
    7g drojdie uscată
  • -
    250ml lapte călduț
  • -
    2 gălbenușuri
  • -
    50g zahăr
  • -
    2 pliculețe zahăr vanilat
  • -
    coajă rasă de la 1 lămâie
  • -
    extract de vanilie
  • -
    zahăr pudră
  • -
    ulei pentru prăjit
Mod de preparare
1
Pentru început, cernem făina într-un castron mare.
2
Punem laptele la încălzit, pe foc mic, împreună cu zahărul, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie și untul. Trebuie să fim atenți să nu se înfierbânte, să fie doar călduț, pentru că altfel "moare" drojdia.
3
Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare și adaugăm peste ele laptele răcorit și extractul de vanilie.
4
În făina cernută facem o adâncitură, în mijloc, și turnăm compoziția de ouă cu lapte.
5
Începem să frământăm până ce obținem un aluat omogen, care se desprinde de pe pereții castronului.
6
Strângem aluatul într-o bilă și acoperim castronul cu folie alimentară sau cu un prosop curat. Lăsăm aluatul la dospit aproximativ 1 oră sau până când își dublează volumul.
7
După ce aluatul a crescut frumos, îl scoatem pe blatul înfăinat. Împărțim aluatul în 12 bucăți aproximativ egale, le dăm o formă ușor sferică și le punem pe o tavă pe care o acoperim cu folie alimentară.
8
Vom lua, pe rând, câte o bucată, pe care o rulăm pe masa înfăinată, formând un șnur lung de aproximativ 30cm. Pliem șnurul pe jumătate și răsucim de 2-3 ori, astfel obținând forma de gogoși spiralate.
9
Într-o tigaie încăpătoare turnăm ulei și îl încingem bine, la foc mediu. Dăm focul puțin mai mic și punem gogoșile la prăjit, până ce se rumenesc frumos pe toate părțile.
10
Scoatem gogoșile pe hârtie absorbantă, apoi le pudrăm generos cu zahăr pudră.
prod-10.0.6