Econom
Gogoși simple pufoase

2,37 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
20 min
Porții
5
Total
35 min
Ingrediente
  • -
    250g de făină
  • -
    25g de zahăr
  • -
    7g de drojdie uscată (un pliculeț)
  • -
    125ml de lapte călduț
  • -
    1 ou
  • -
    25g de unt topit
  • -
    1 praf de sare
  • -
    ulei pentru prăjit
  • -
    coaja rasă de la o lămâie
  • -
    esență de vanilie
  • -
    zahăr pudră pentru presărat
Mod de preparare
1
Într-un castron amestecăm drojdia uscată cu laptele călduț și o lingură de zahăr. Lăsăm să se odihnească timp de aproximativ 10 minute, acoperind castronul cu o folie de plastic, până când drojdia începe să se activeze și să se formeze spumă.
2
Adăugăm făina, zahărul rămas, oul, untul topit, esența de vanilie, coaja rasă de lămâie și sarea peste amestecul de drojdie. Amestecăm bine până când obținem un aluat omogen.
3
Acoperim castronul cu un prosop curat și lăsăm aluatul să crească într-un loc cald și lipsit de curent timp de aproximativ 1 oră sau până când acesta își dublează volumul.
4
După ce aluatul a crescut, încingem uleiul într-o tigaie adâncă sau într-o oală la foc mediu-mare.
5
Formăm sfere de aluat de dimensiuni egale, le aplatizăm ușor și decupăm mijlocul cu un căpăcel și le punem în uleiul încins. Prăjim gogoșile pe ambele părți până când devin aurii și umflate.
6
Scoatem gogoșile prăjite și le punem pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
7
Presărăm gogoșile calde cu zahăr pudră din belșug.
Tips
prod-9.6.2