Gogoși berlineze cu cremă de ciocolată
2,31 lei
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
20 min
Porții
20
Total
40 min
Ingrediente
- -500g făină
- -40g zahăr
- -20g drojdie proaspătă sau 10g drojdie uscata
- -7g sare
- -coajă rasă de la o lămâie
- -220ml lapte
- -4 gălbenușuri
- -75g unt
- -1plic zahăr vanilat
- -Nutella
- -80g zahăr pudră
Mod de preparare
1
Punem făina într-un castron încăpător, facem o adâncitură în centru și punem acolo drojdia sfărâmată, amestecată cu 1 lingură cu zahăr și 3 linguri de lapte călduț. Acoperim castronul cu un prosop curat și îl lăsăm pentru aproximativ 15 minute, la loc cald.
2
După cele 15 minute adăugăm laptele rămas, gălbenușurile, untul la temperatura camerei și sarea. Frământăm totul, într-un robot de bucătărie sau manual, până obținem un aluat neted.
3
Lăsăm aluatul să crească într-un loc cald, acoperit cu un prosop curat sau folie alimentară, până își dublează volumul (aproximativ 1 oră).
4
După ce aluatul a crescut, îl întindem pe blatul înfăinat și decupăm cercuri cu diametrul de cca 8 cm, folosind un pahar sau un decupator. Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, le acoperim cu folie alimentară și le lăsăm la crescut pentru 10-15 minute.
5
Încingem ulei într-o tigaie mare și punem gogoșile la prăjit, până se umflă și se rumenesc frumos.
6
Scoatem gogoșile cu o paletă și le lăsăm să se scurgă pe hârtie absorbantă.
7
Lăsăm gogoșile să se răcească, apoi le umplem cu cremă, folosind un pos. Putem face un orificiu mai măricel și să le umplem chiar cu o linguriță.
8
Pudrăm cu zahăr pudră gogoșile și le putem savura cu multă plăcere.