Internațional
Gogoși berlineze cu cremă de ciocolată

2,31 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
20 min
Porții
20
Total
40 min
Ingrediente
  • -
    500g făină
  • -
    40g zahăr
  • -
    20g drojdie proaspătă sau 10g drojdie uscata
  • -
    7g sare
  • -
    coajă rasă de la o lămâie
  • -
    220ml lapte
  • -
    4 gălbenușuri
  • -
    75g unt
  • -
    1plic zahăr vanilat
  • -
    Nutella
  • -
    80g zahăr pudră
Mod de preparare
1
Punem făina într-un castron încăpător, facem o adâncitură în centru și punem acolo drojdia sfărâmată, amestecată cu 1 lingură cu zahăr și 3 linguri de lapte călduț. Acoperim castronul cu un prosop curat și îl lăsăm pentru aproximativ 15 minute, la loc cald.
2
După cele 15 minute adăugăm laptele rămas, gălbenușurile, untul la temperatura camerei și sarea. Frământăm totul, într-un robot de bucătărie sau manual, până obținem un aluat neted.
3
Lăsăm aluatul să crească într-un loc cald, acoperit cu un prosop curat sau folie alimentară, până își dublează volumul (aproximativ 1 oră).
4
După ce aluatul a crescut, îl întindem pe blatul înfăinat și decupăm cercuri cu diametrul de cca 8 cm, folosind un pahar sau un decupator. Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, le acoperim cu folie alimentară și le lăsăm la crescut pentru 10-15 minute.
5
Încingem ulei într-o tigaie mare și punem gogoșile la prăjit, până se umflă și se rumenesc frumos.
6
Scoatem gogoșile cu o paletă și le lăsăm să se scurgă pe hârtie absorbantă.
7
Lăsăm gogoșile să se răcească, apoi le umplem cu cremă, folosind un pos. Putem face un orificiu mai măricel și să le umplem chiar cu o linguriță.
8
Pudrăm cu zahăr pudră gogoșile și le putem savura cu multă plăcere.
prod-10.14.6