Econom
Humus (hummus) picant

9,70 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
30 min
Ingrediente
  • -
    400g conservă năut
  • -
    30g pastă de tahini
  • -
    4 ardei roșii
  • -
    120ml ulei de măsline
  • -
    60ml sos sriracha
  • -
    30ml suc de lămâie
  • -
    10ml sos de soia
  • -
    10ml ulei din semințe de susan
  • -
    2 căței de usturoi
  • -
    60ml apă
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Punem ardeii la copt, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la temperatura de 190°C, cu funcția de ventilație, pentru aproximativ 20 de minute.
2
Curățăm ardeii de coajă și semințe.
3
Punem în vasul unui blender năutul, 2 ardei roșii copți, uleiul de măsline, sosul sriracha, sucul de lămâie, sosul de soia, uleiul de susan și usturoiul.
4
Mixăm totul până la omogenizare. Dacă este necesar, adăugăm câte o lingură cu apă pentru a face humusul cremos și neted, la consistența dorită. Folosim o spatulă de silicon pentru a răzui părțile laterale ale blenderului și astfel să se mixeze bine toată compoziția.
5
Condimentăm cu sare și piper, punem humusul într-un bol și îl decorăm cu ardeii copți rămași, pe care îi tăiem felii sau îi rupem în șuvițe.
6
Poftă bună!
prod-9.6.2