De post
Humus (hummus) cu ardei copți

4,60 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
30 min
Porții
4
Total
40 min
Ingrediente
  • -
    400g năut fiert
  • -
    2 ardei grași roșii sau kapia
  • -
    2 linguri ulei de măsline
  • -
    2 căței de usturoi
  • -
    un praf de boia iute
  • -
    2 linguri tahini
  • -
    sucul de la o jumătate de lămâie
  • -
    busuioc proaspăt
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Spălăm ardeii și îi punem la copt, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30 de minute.
2
După ce s-au copt, îi scoatem din cuptor și îi lăsăm să se răcească, apoi îi decojim și le îndepărtăm cotorul și semințele.
3
Păstrăm un ardei roșu, pe care îl vom tăia bucăți, pentru decor. Punem în blender ardeiul fășii, năutul fiert, sucul de lămâie, usturoiul, pasta de tahini, un praf de sare și puțin piper.
4
Mixăm până se omogenizează totul. În cazul în care are o consistență prea fermă, adăugăm 1-2 linguri cu apă pentru a o face mai cremoasă.
5
Punem humusul într-un castron și îl decorăm cu un fir de ulei de măsline, ardei roșu copt și frunze proaspete de busuioc.
6
Poftă bună!
prod-10.13.15