Mini tarte "Brăduți"
4,66 lei
4,33 lei
Timp pregătire
30 min
Timp gătire
20 min
Porții
12
Total
50 min
Ingrediente
- -250g făină
- -100g unt rece (+ 50g unt moale pentru cremă)
- -2 ouă
- -1 praf de sare
- -piper
- -150g cremă de brânză
- -100g cheddar ras
- -2 ardei grași roșii
- -ceapă verde
- -2 castraveți
- -patrunjel verde
Mod de preparare
1
Punem în vasul mixerului 100g de unt, tăiat cubulete, un praf de sare, piper și ouăle întregi, și mixăm doar atât cât să fie bine integrate toate ingredientele. Aluatul nu trebuie încălzit prea mult!
2
Adăugăm făina cernută și amestecăm câteva secunde.
3
Oprim mixerul și frământăm, cu mâinile, foarte puțin. Lucrăm aluatul doar cât este necesar pentru a încorpora toate ingredientele și pentru a obține o textură fină și netedă.
4
Înfășurăm aluatul în folie alimentară, îi dăm o formă plată, și îl lăsăm să se odihnească, la frigider, pentru cel puțin 2 ore. Cu cât se odihnește mai mult în frigider, cu atât mai bine!
5
După cele 2 ore, scoatem aluatul din frigider și îl întindem cu sucitorul pe blatul ușor înfăinat. La final ar trebui să aibă o grosime de aproximativ 5mm.
6
Căptușim formele de tarte cu acest aluat și înțepăm baza cu o furculiță.
7
În interiorul formelor punem cate o bucata de hârtie de copt, iar peste hârtie punem boabe de fasole uscată sau bile speciale din ceramică. Coacem cojile de tarte în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru aproximativ 15 minute. Scoatem boabele de fasole și bucățile de hârtie de copt și continuăm coacerea pentru încă 5 minute.
8
Scoatem cojile de tarte din cuptor și le lăsăm să se răcească.
9
Pregătim crema, astfel: mixăm crema de brânză, adăugăm 50g unt, brânza cheddar rasă, 1 fir de ceapă verde tocat fin, sare și piper.
10
Umplem tartele cu crema. Tăiem castraveții longitudinal, felii subțiri, de aproximativ 2mm și decupăm steluțe, cu un decupator mic pentru prăjituri, din ardei gras.
11
Și acum pregătim brăduții. Înfigem o steluță în vârful scobitorii, felia de castravete o trecem în zig-zag, pe scobitoare, pentru a forma un brăduț. Repetăm acest pas până terminăm cei 12 brăduți.
12
Decorăm fiecare tartă cu câte un brăduț, ornăm cu câteva frunze proaspete de pătrunjel și...
13
Poftă bună!