Tradițional
Ouă vopsite natural cu foi de ceapă

1,83 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
40 min
Porții
15
Total
60 min
Ingrediente
  • -
    15 ouă
  • -
    3 linguri oțet alb
  • -
    1 lingură sare
  • -
    foi de la 10 cepe medii
  • -
    2 linguri de ulei pentru uns
  • -
    diverse frunze sau ierburi pentru decor
Mod de preparare
1
Pentru început, spălăm foarte bine ouăle, cu apă și detergent de vase, pentru a îndepărta murdăria și pentru a le degresa cât mai bine, apoi le clătim sub jet de apă. Ținem ouăle în apă cu oțet, pentru 2-3 minute, apoi le scoatem și le uscăm cu șervețele de hârtie.
2
Punem într-o cratiță foi de ceapă, adăugăm 2 litri de apă și o lingură cu sare. Fierbem foile de ceapă pentru aproximativ 30 de minute.
3
Tăiem un dres în bucăți de 10/10cm.
4
Luăm câte un ou, aplicăm o frunză și îl învelim strâns în bucata de dres. Îi facem un nod sau legăm bine cu ață. Procedam astfel cu toate ouăle.
5
Punem ouăle, unul câte unul, în apa cu foile de ceapă, adăugăm 2 linguri cu oțet și le fierbem pentru aproximativ 10 minute. Trebuie să avem grija să nu le înghesuim prea tare, pentru a nu se sparge.
6
După ce s-au fiert, scoatem ouăle pe hârtie absorbantă, să se usuce și să se răcească. După ce s-au răcit, desfacem dresul și ungem ouăle cu un șervețel înmuiat în ulei.
prod-10.13.0