Reteta Paste cu cartofi Voxa
Econom
Paste cu cartofi by VOXA & Freshful

6,52 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
50 min
Porții
4
Total
60 min
Ingrediente
  • -
    150g apio (sau 3 tulpini)
  • -
    2 cepe mici
  • -
    150g morcovi (2 morcovi)
  • -
    800g cartofi pentru fiert
  • -
    320g paste (fusilli și maccheroni)
  • -
    1 lingură pastă de tomate
  • -
    50g untură
  • -
    1 lingură ulei de măsline
  • -
    2 ramuri de rozmarin
  • -
    Sare
  • -
    Piper
Mod de preparare
1
Curățăm și mărunțim tulpinile de apio, cepele și morcovii.
2
Într-o oală, topim untura, punem o lingură de ulei de măsline și călim legumele aproximativ 5 minute.
3
Între timp, curățăm cartofii și îi tăiem în cuburi mici (aprox. 2 cm). Când cele 5 minute de sus s-au scurs, adăugăm cartofii în oală, amestecăm bine mai lăsăm 5 minute pe foc.
4
Punem în oală o lingură de pastă de tomate și două ramuri de rozmarin și amestecăm bine. Apoi, adăugăm 650ml de apă sare și piper, amestecăm totul bine, acoperim oala cu un capac și lăsăm totul să fiarbă 30 de minute.
5
După 30 de minute, zdrobim o parte din cartofi cu o lingură, adăugăm pastele și încă 350ml de apă fierbinte. Amestecăm bine și mai lăsăm să fiarbă 10 minute fără capac.
6
Pastele noastre cu cartofi sunt gata! Așezăm frumos în farfurie, radem puțin parmezan deasupra și...
7
Poftă bună!
prod-9.6.2