Reteta Peste cu legume la cuptor by Radu Dumitrescu
Ușor
Pește cu legume la cuptor by Radu Dumitrescu

25,00 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
25 min
Porții
4
Total
40 min
Ingrediente
  • -
    4 pești
  • -
    2 ardei grași
  • -
    200g roșii cherry
  • -
    1 dovlecel
  • -
    300g ciuperci
  • -
    1 legătură ceapă verde
  • -
    2 lămâi
  • -
    Ulei
  • -
    Unt
  • -
    Sare și piper
Mod de preparare
1
Crestăm peștele nu foarte adânc, să ne asigurăm că se gătește foarte repede și tăiem – în stilul nostru preferat, aka „nu contează cum” – ardeii grași, roșiile, dovlecelul și ciupercile.
2
Pe o tigaie grill foarte bine încinsă, punem un strop de ulei, punem peștele și îl apăsăm puțin, să nu se umfle. Între timp, tăiem restul legumelor.
3
Luăm 3-4 felii de lămâie și le punem în tigaie, lângă pește.
4
După 5 minute, întoarcem peștele pe partea cealaltă, punem lângă el roșiile, dovlecelul, ardeii grași și ciupercile tăiate, completăm cu puțin ulei și mai lăsăm 4 minute pe foc.
5
Întoarcem și legumele pe cealaltă parte și le mai lăsăm 1 minut pe foc.
6
Când peștele e gata, îl așezăm pe o bucată generoasă de hârtie de copt, după care luăm feliile de lămâie și le punem în interiorul peștelui, alături de puțină ceapă verde.
7
Turnăm deasupra peștelui restul legumelor din tigaie, presărăm puțină ceapă verde, un vârf de sare și unul de piper, adăugăm peste toate un cub de unt și formăm papiota cum ne arată Radu în video.
8
Odată formată, băgăm papiota în cuptorul încins la 180°C pentru 10-15 minute, în funcție de cuptor. Când hârtia de copt se îngălbenește, peștele e gata.
9
Scoatem papiota de la cuptor, o deschidem, presărăm restul de ceapă verde deasupra, stoarcem și puțină lămâie peste, rupem niște pâine proaspătă cu maia și...
10
Poftă mare!
O rețetă & alte povestiri | Radu Dumitrescu
prod-9.6.2