Ruladă de spanac cu somon și cremă de brânză
14,75 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
6
Total
30 min
Ingrediente
- -6 ouă
- -200g spanac proaspăt
- -50g parmezan ras
- -200g brânză cremoasă
- -100g somon afumat
- -mărar proaspăt
- -suc de la 1/2 lămâie
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Spălăm frunzele de spanac sub jet de apă rece, apoi îl zvântăm cu prosoape de hârtie.
2
Punem ouăle, ușor bătute, în vasul unui blender, adăugăm frunzele de spanac și mixăm totul bine.
3
Compoziția rezultată o turnăm într-un bol, adăugăm parmezanul ras, sare, piper și amestecăm bine.
4
Luăm o hârtie de copt, o umezim în apă și o stoarcem bine, apoi o punem într-o tavă (22x30cm) și turnăm aluatul. Îl netezim cu o spatulă și introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.
5
După acest timp de coacere, scoatem tava, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm la răcit.
6
Între timp, tocăm mărarul. Amestecăm crema de brânză cu mărarul tocat, adăugăm sucul de lămâie și condimentăm cu sare și piper, după gust.