Econom
Ruladă de spanac cu somon și cremă de brânză

14,75 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
6
Total
30 min
Ingrediente
  • -
    6 ouă
  • -
    200g spanac proaspăt
  • -
    50g parmezan ras
  • -
    200g brânză cremoasă
  • -
    100g somon afumat
  • -
    mărar proaspăt
  • -
    suc de la 1/2 lămâie
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Spălăm frunzele de spanac sub jet de apă rece, apoi îl zvântăm cu prosoape de hârtie.
2
Punem ouăle, ușor bătute, în vasul unui blender, adăugăm frunzele de spanac și mixăm totul bine.
3
Compoziția rezultată o turnăm într-un bol, adăugăm parmezanul ras, sare, piper și amestecăm bine.
4
Luăm o hârtie de copt, o umezim în apă și o stoarcem bine, apoi o punem într-o tavă (22x30cm) și turnăm aluatul. Îl netezim cu o spatulă și introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.
5
După acest timp de coacere, scoatem tava, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm la răcit.
6
Între timp, tocăm mărarul. Amestecăm crema de brânză cu mărarul tocat, adăugăm sucul de lămâie și condimentăm cu sare și piper, după gust.
prod-10.12.11