Internațional
Salată mexicană cu ton

12,64 lei

/porție
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
15 min
Ingrediente
  • -
    2 cutii de ton bucăți
  • -
    150g porumb din conservă, scurs
  • -
    400g fasole roșie din conservă, scursă și clătită (putem folosi și fasole neagră sau albă)
  • -
    1 ardei roșu, tăiat cubulețe
  • -
    75g măsline negre sau verzi (tăiate feliuțe sau întregi dar fară sâmburi)
  • -
    1 ceapă roșie tăiată mărunt sau rondele
  • -
    1 cățel de usturoi, zdrobit
  • -
    sucul de la o lămâie
  • -
    2 linguri de ulei de măsline
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    frunze proaspete de coriandru sau alte ierburi aromate pentru decor
Mod de preparare
1
Într-un bol mare de salată amestecăm bucățile de ton, porumbul, fasolea roșie, măslinele, ardeiul și ceapa roșie.
2
Preparăm dressingul amestecând usturoiul zdrobit, sucul de lămâie și uleiul de măsline. Amestecăm bine până la omogenizare.
3
Turnăm dressingul peste salată și amestecăm ușor pentru a combina toate ingredientele.
4
Condimentăm cu sare și piper, după gust.
5
Putem decora cu frunze proaspete de coriandru pentru un plus de prospețime și arome.
6
Servim salata imediat sau o putem lăsa la frigider pentru câteva ore pentru ca aromele să se îmbine în mod corespunzător.
Tips
prod-10.0.6