Internațional
Salată grecească

12,64 lei

/porție
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
15 min
Ingrediente
  • -
    o salată verde
  • -
    4 roșii medii, tăiate (felii, cubulețe sau, dacă sunt cherry, în jumătăți sau chiar întregi)
  • -
    2 castraveți mari, tăiați cubulețe sau felii
  • -
    1 ceapă roșie, tăiată felii subțiri
  • -
    200g măsline kalamata (putem pune măsline verzi sau negre, după cum dorim)
  • -
    200g brânză feta, sfărâmată sau tăiată cuburi
  • -
    2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • -
    sucul de la o jumătate de lămâie
  • -
    oregano uscat, după gust
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    frunze proaspete de mentă sau pătrunjel, pentru decor
Mod de preparare
1
Într-un bol mare punem frunzele de salată, roșiile, castraveții, ceapa roșie și măslinele.
2
Adăugăm brânza feta peste legume.
3
Într-un bol mic amestecăm uleiul de măsline cu sucul de lămâie și oregano uscat.
4
Turnăm dressingul peste salată și amestecăm ușor, astfel încât să se distribuie uniform.
5
Condimentăm cu sare și piper după gust.
6
Decorăm cu frunze proaspete de mentă sau pătrunjel pentru aspect și un plus de prospețime.
7
Servim imediat pentru a ne bucura de prospețimea ingredientelor.
prod-10.0.6