Internațional
Salată Caesar

12,25 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
15 min
Porții
4
Total
35 min
Ingrediente
  • -
    1 salată verde mai mare
  • -
    1 cană cu crutoane de pâine prăjită
  • -
    1/2 cană cu parmezan ras
  • -
    4 ouă fierte, tăiate în sferturi
  • -
    250g de piept de pui la grătar, tăiat felii
  • -
    2 roșii
  • -
    2 căței de usturoi, zdrobiți
  • -
    2-3 fileuri de anșoa, mărunțiți
  • -
    2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
  • -
    1/2 cană de maioneză
  • -
    2 linguri de ulei de măsline
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Într-un castron mic punem usturoiul zdrobit, fileurile de anșoa, sucul de lămâie, parmezanul ras, maioneza și uleiul de măsline. Amestecăm bine până când obținem un dressing omogen. Condimentăm cu sare și piper după gust.
2
Într-un castron mare, așezăm frunzele de salată rupte (nu tăiate cu cuțitul, pentru a nu oxida).
3
Adăugăm crutoanele de pâine prăjită, roșiile și parmezanul ras peste salată.
4
Punem și feliile de piept de pui.
5
Turnăm dressingul deasupra salatei și amestecăm bine pentru a acoperi toate ingredientele.
6
Așezam sferturile de ou fiert peste salată.
7
Servim salata Caesar imediat, astfel încât frunzele de salată să fie crocante și ingredientele să fie proaspete.
Tips
prod-10.0.6